Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Γιατί εμείς οι Έλληνες είμαστε μπροστά...!






...Δεν αντέχω να ακούω άλλα σενάρια οικονομικής καταστροφολογίας!Enough is enough.OK είμαστε ως έθνος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης,οk η οικονομική κρίση είναι γεγονός,Αλλά με το να μεμψιμοιρούμε ,δεν πρόκειται να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε τίποτα!When life gives u lemons ask for tequila and salt!

Προσπαθώντας λοιπόν να ξεκουράσω το μυαλό μου από αριθμούς και οικονομικές θεωρίες ,ξεκίνησα να χαζεύω μόδα στο Internet και να ξεφυλλίζω διάφορα περιοδικά.Κι έτσι ξαφνικά...μια σκέψη πέρασε από το μυαλό μου...Οι εικόνες που αντίκριζα,τα ρούχα,τα accessories που θαύμαζα,μου θύμιζαν εικόνες που παρατηρούσα χρόνια πριν στα καθόλου αξιοθαύμαστα σχολικά βιβλία μου....

Συνέχισα την έρευνά μου και διαπίστωσα ότι όντως πολλοί σχεδιαστές μόδας,διεθνούς φήμης έχουν παραδεχτεί ότι ενίοτε η Αρχαία Ελλάδα και η ελληνική μυθολογία αποτελούν πηγή έμπνευσης τους!Είμαι τόσο περήφανη που είμαι Ελληνίδα!


Ο οίκος Versace χρησιμοποίησε το Μαίανδρο και τη χρυσή κεφαλή της Μέδουσας για να συνοδεύσουν το επίσης ελληνοπρεπές έμβλημα του οίκου.H αρχαία Ελλάδα και το ολυμπιακό ιδεώδες ήταν η αφορμή της δημιουργίας της τελευταίας σειράς ρούχων του σχεδιαστή Marco de Vincenzo.Τα φορέματα με πτυχώσεις της Vivienne Westwood θυμίζουν αρχαιοελληνικά αγάλματα ενώ οι στάμπες οι στάμπες με τα σταφύλια παραπέμπουν σε διονυσιακές γιορτές.

Θα μπορούσα να γράφω ατελείωτα για όλους όσους η Ελλάδα έχει κατά καιρούς εμπνεύσει...Γιατί εμείς οι Έλληνες είμαστε ικανοί για όλα και μπορούμε να καταφέρουμε ότι βάλουμε στο νου μας.Αγαπώ πολύ τη χώρα μου και ειλικρινά δεν θα ήθελα να είχα γεννηθεί πουθενά αλλού.aNYWAY λέω να σταματήσω να γράφω άσχετα και άκυρα και να παρουσιάσω όμορφες φωτογραφίες μόδας ,στις οποίες ενυπάρχει το αρχαιοελληνικό στοιχείο.

Enjoy!

6 σχόλια:

  1. Nice blog.
    permission to put on my site?
    http://www.modahistoria.com/look10/grecia/grecia.htm
    http://look10.blogspot.com/
    http://www.lk10.net/selection.htm
    JOIN TO
    http://www.modahistoria.com/formulario_prueba.htm

    Greetings

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Wow, the striped dress in the second picture is wonderful
    *Nathalie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. hi beautiful! :) or koukla!

    i am coming to greece in July with Georges sister :D

    maybe bump into you!

    xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. vicen:of course!
    nathalie:is n t it adorable?
    thesydneygirl:so..koukla...i d love to meet u finally and show u all the fashionable hot spots in athens
    thischicsgotstyle:inspired by GREECE!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. you are so right!
    exeis toso dikio alla to mono pou boroume na kanoume pros to paron einai na thavmazoume olous tous ellines pou diaprepoun distixos sto exoteriko..

    ΑπάντησηΔιαγραφή