Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ VOL 2

Μετά από τρείς μήνες αποχής από την αρθρογραφία η φίλη μου η Marie έβαλε τα μεγάλα μέσα για να επισπεύσει το πολυαναμενόμενό μου comeback (τουτέστιν πολύ πρήξιμο, συνεχείς διαβεβαιώσεις για χιλιάδες mail αναγνωστών που ζητούσαν επιτακτικά έστω ένα σχόλιό μου για τα δρώμενα, υπόσχεση για κερασμένα σφηνάκια στο Μπρίκι)… Αφού προηγήθηκε ένα άρθρο που χάθηκε κάπου στα ιντερνετικά άδυτα, κάποιες αναπάντεχες συναντήσεις κορυφής που ολοένα και με κάνουν σε τούτον το μάταιο κόσμο ποτέ να μην ξαναπώ… ποτέ και ένα ποτό Τετάρτη βράδυ στο City άνοιξα επιτέλους το word για να ξεδιπλώσω τον ποταμό των σκέψεών μου.
Ας πούμε μερικές κουβέντες περί αξιοπρέπειας λοιπόν. Πάω στοίχημα όσα Famous Grouse 12άρια θέλετε πως όλοι μας πιστεύουμε ότι είμαστε αξιοπρεπείς. Ωστόσο αυτή η έννοια είναι συνιστώσα της συμπεριφοράς μας απέναντι στον εαυτό μας και απέναντι στους άλλους, της συμπεριφοράς των άλλων απέναντί μας και της στάσης που κρατάμε απέναντι σε ανθρώπους και καταστάσεις που δεν είναι και πολύ βολικές για εμάς. Άρα το αξιοπρεπές για εμάς μπορεί να είναι ιταμό για κάποιον άλλο και τούμπαλιν. Προφανώς σε ένα σύστημα αξιών που λειτουργεί διαδραστικά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα, πόσο μάλλον όταν εμπλέκονται αφηρημένες έννοιες όπως το θάρρος, η ειλικρίνεια, η αυτογνωσία, ο σεβασμός και αυτοσεβασμός που για μένα συνθέτουν αυτό που λέμε αξιοπρέπεια.
Η αξιοπρέπεια είναι κάτι που το κερδίζεις, είναι κάτι που το χτίζεις μια ζωή με τις πράξεις σου. Αν θέλουμε να πάρουμε μαθήματα αξιοπρέπειας, ας διαβάσουμε άλλη μια φορά τη Σωκράτους Απολογία του Πλάτωνα. Ας πάρουμε μαθήματα ζωής από τον μεγαλύτερο διανοητή της ανθρωπότητας και ας βάλουμε στη ζωή μας μια Αντιγόνη και έναν Αχιλλέα, όπως έλεγε ο Ζαν Ζακ Ανουίγ. Όταν είσαι πρόθυμος να υπερασπιστείς τις αξίες σου κόντρα στους άγραφους νόμους θεών και θνητών, τότε το ψυχικό σου μεγαλείο κάνει την έννοια της αξιοπρέπειας να φαντάζει άτοπη.
Αρκετά όμως με τους αρχαίους, ούτως ή άλλως εμείς οι νεοελληνάρες δεν είμαστε άξιοι ούτε να τους μνημονεύουμε. Για μένα είναι αξιοπρεπές να κάνεις αυτό που αισθάνεσαι ανά πάσα στιγμή, άσχετα με το αν αποδειχθεί σωστό ή λάθος. Είναι αξιοπρεπές να μπορείς να είσαι αυστηρός κριτής του εαυτού σου στα καλά και στα άσχημα. Είναι αξιοπρεπές να έχεις το θάρρος, το σθένος ή και την επιθυμία να έρθεις en face με αυτόν που σε πλήγωσε, με αυτόν που σου έκανε κακό, με αυτόν που δεν τον έχεις ξεχάσει αλλά τον έχεις συγχωρήσει. Πόσο ανώτεροι αλήθεια είναι οι άνθρωποι που δεν βάζουν στα λημέρια της λήθης αυτούς που τους προκαλούν πόνο αλλά αντιθέτως έχουν συνειδητοποιήσει ότι η συγχώρεση είναι ο μοναδικός τρόπος να προχωράς χωρίς βάρη τη ζωή σου; Αυτοί οι άνθρωποι που δεν φοβούνται να κλάψουν, που δεν φοβούνται να κυνηγήσουν την ειμαρμένη τους, που δεν φοβούνται να καούν με τη φωτιά, αυτοί οι άνθρωποι που υποστηρίζουν τα συναισθήματά τους , τα θέλω τους και τις ιδέες τους χωρίς να τους νοιάζει το κόστος, αυτοί οι άνθρωποι είναι αξιοπρεπείς για τη δική μου αισθητική. Και είναι τόσο αξιοθαύμαστο να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου, γιατί μόνο τότε μπορείς να είσαι ειλικρινής με τους γύρω σου. Για ένα καθαρό κούτελο ζούμε στην τελική ανάλυση όλοι μας!!!
Anyway, είναι τόσο αντικειμενική μία τέτοια ζύμωση όσο αντικειμενικός είναι ο Πρωταθλητής για τον Ολυμπιακό. Το κοινώς αποδεκτό πάντως νομίζω ότι είναι το εξής… Ότι για να είμαστε και ακόμα περισσότερο για να παραμείνουμε αξιοπρεπείς πρέπει να δουλεύουμε συνεχώς με τον εαυτό μας. Δεν υπάρχουν συνταγές επιτυχίας για τίποτα. Λίγη αυτογνωσία χρειάζεται και κριτική σκέψη. Το θέμα είναι να γουστάρουμε τσίτα ότι κι αν κάνουμε γιατί στη ζωή δεν υπάρχει τελικά a priori λάθος και σωστό….

PS 1: Με τιμά που έχω βάλει συνέταιρο στο μισθό μου την τροχαία??? Μερικά πράγματα απλά δεν συμβαίνουν…
PS 2: Why on earth έχουν επιστρέψει τα Timberland??? Καμία λογική…
PS 3: Δεν μπορώ να ξαναδώ άντρα να φοράει φόρμα-βράκα, Uggs, γαλότσες, καρφίτσες, τραγιάσκα… Ούτε για το καρναβάλι μιλάμε μερικά “τυπάκια”…
PS 4: Όσο περνάνε οι μέρες, οι βδομάδες κλπ, η Αθήνα γίνεται όλο και πιο τραγική. Μια πόλη που δεν σου προσφέρει απολύτως τίποτα, εκτός κι αν είσαι max 22 χρονών.

Akis Stam

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Λετς τόκ αμπάουτ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Είναι από εκείνες τις μέρες που στο μυαλό μου στριφογυρίζουν συνεχώς τα λόγια κάποιου άλλου...Στην προκειμένη περίπτωση είναι τα ακόλουθα λόγια του Καβάφη:Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις!
Φλασιά κανονικότατη μου ήρθε για λόγους που μόνο το υποσυνείδητό μου ξέρει!Οι αξιοπρεπείς άνθρωποι που γνωρίζω είναι οι πιο γοητευτικοί..Παντός καιρού και πάντα μέσα στη μόδα...!Αξιοπρέπεια για μένα είναι να είσαι ειλικρινής με ό,τι σε περιτριγυρίζει αλλά κυρίως με την πάρτη σου!Γουσταρίζω σεβασμό μεταξύ μας ..Συνέπεια...Περηφάνεια...Δηλαδή να δίνεις ,όχι για να πάρεις..Να αποχωρείς χωρίς να φοβάσαι ..Να μπορείς να επιλέγεις και να στηρίζεις με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο τις επιλογές σου...Ρε γαμώτο καλή φάση και τα mainstream new age stuff αλλά what about για τις old time classic αξίες?Αν η αξιοπρέπεια ήταν χρώμα ,θα ήταν γαλάζιο(σαν την ελληνική σημαία),αν ήταν ρούχο θα ήταν σακάκι με τονισμένους ώμους,αν ήταν λουλούδι θα ήταν γιασεμί,αν ήταν τραγούδι θα ήταν σίγουρα το the man who sold the world (Nirvana)κι αν ήταν ποτό θα ήταν ένα ζεστό γλυκό κόκκινο κρασί !Η αξιοπρέπεια φοριέται ξέρεις ...Πληρώνοντας με αληθινή φιλία ,αγοράζεις ένα ειλικρινές χαμόγελο, με μόνο μια ζεστή αγκαλιά μπορείς να βάλεις το πιο λαμπερό σου πρόσωπο...Και για να μην παρεξηγούμαστε...Το να ρίχνεις το εγώ σου,να κάνεις λάθη,μαλακίες και χαζομάρες δεν σε καθιστούν απαραίτητα αναξιοπρεπή,αλλά άνθρωπο...Γιατί η αξιοπρέπεια μετριέται ΚΑΙ με τα συγγνώμη που λες,και με το κουράγιο που θέλει να κάνεις τα δύσκολα απλά και φυσικά με τη δύναμη που κρύβει το ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ του Καβάφη!

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

The morning zone…




I have the privilege of going to work @ 11:00 o’clock ! That means that the days I don t wake up with a hangover ,I have plenty of time posing ,going for a walk with Casanova and rediscovering clothes I had forgotten I had !For example this green shirt, bought 7 years ago, from a shop which no longer exists and carries so many ,many good memories!

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Bonhomie...




Yeah,the feeling I woke up 2day!The sun was shinning and it felt like summer came earlier this year!Anyways ,me and friends only girlfriends ,spent our morning SHOPPING as if there s no 2morrow!On Monday is mummy s celebration so I bought her a few pretty things and since I didn t buy anything on Christmas days(yeah I had sooooo much work...!)I deserved a big present for myself too!Felt sorry because in comparison with other years ,the shops were not as crowded as I expected them to be!Voila my Michael Kors shoes ,my happy pinky attitude, flowers for mummy and that s all folks!

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

And it goes sth like this…..








…u know the song which says It s Friday I m in love…? Well I tooootally agree with the lyrics…What is better than Friday is a sunny Friday…Today I woke up ,feeling sleepy but the moment I realized how shinny the day will be ,I immediately got excited!!!So I put my most comfortable boots on and I was ready for a long day which combines work(well u can t have it all ,can u?),a strong coffee, summer songs (u know I live in my OWN world ,where the seasons change every day ,if I want to),my best friends ,gossip , dancing and flirting…!

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Τι μαθαίνει κανείς…







……..όταν μένει σπίτι για 3 μέρες με 39 πυρετό:

1.Ότι η ζωή του ήταν υπέροχη π.π.(προ πυρετού) και κακώς γκρίνιαζε για ψύλλου πήδημα (τώρα αναρωτιέμαι από πού να τραβάει η σκούφια αυτής της έκφρασης)

2.Ότι η ζωή χωρίς να έχεις όσφρηση και γεύση είναι Dolce χωρίς Gabbana ,σαν All Star χωρίς να είναι φθαρμένα, σαν cheesecake χωρίς φράουλες έστω!!!!!!!!!!

3.Ότι η ελληνική τηλεόραση έχει γέλιο… Και καλά κάνει… Υπήρξε σύμμαχος μου ενάντια στη γρίπη και θα την ευγνωμονώ πάντα για αυτό!(ήμουν τόσο τυχερή που πέτυχα και τους δέκα μικρούς Μήτσους…. ξέρετε πάμε πλατεία, αν υποψιαστώ ότι το παιδί μου είναι gay θα πεθάνω, Μισέλ με μπερεδάκι και όλα όσα έχω λατρέψει ως teenager…)

4.Ότι όσο χάλια κι αν νιώθεις είναι τόσο ωραίο να συνειδητοποιείς ότι υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι πραγματικά σε νοιάζονται…!

5.Ότι δεν πρέπει να θεωρούμε τίποτα δεδομένο και να προσέχουμε τους εαυτούς μας γιατί είναι όντως ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε!

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

An Award ....



always makes me happy!And when it comes from a fabulous girl like Armonia,then there s nothing left to do than feeling amazing!So gotta confess 7 things about me...Well since I blog almost a year(OMG),u know a lot about me...But what u don t know is:
1.I adore 90 s...U know Beverly Hills90210&Aqua&red lipstick&Game boy!That was the decade when I started realizing that the world is mine!

2.I eat strawberries almost every day...!

3.I need to feel free...otherwise I am not happy!

4.I watch my fav movies AGAIN & again and Again(The Crow,Trainspotting,Great Expectations,The Notebook)

5.Buy me flowers and a puppy and I m gonna love u forever!

6.When I wake up I turn up the radio!

7.I never leave home without my lucky charms!

...and now I give this award to all my readers since I m really interested in knowing them better...!

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

old habits...


...die hard?Cause I think that they never die,or @ least this is what 2010 taught me!But on the other hand there are these little habits which they get better ,as they get older : my obsession wIth NY , wearing black&white on a daily basis ,buying long silk or leather gloves ,collecting vintage shoes ,listening to 90 s music and of course watching 50 s movies whenever I m feeling blue!